BYGGA BALKONG

Vill du lägga till värde och skönhet till ditt hem?
Välj RK Teknik Balkongbyggarna för alla dina balkongbehov! Vårt team av erfarna proffs kommer att arbeta med dig för att designa och konstruera en skräddarsydd balkong som passar just ditt hem och er fasad och ger det perfekta utomhusutrymmet för avkoppling. Vi har byggt balkonger från norr till söder och har över 40 års balkongerfarenhet. Kontakta RK Teknik Balkongbyggarna idag för en kostnadsfri konsultation och börja njuta av din nya balkong snart!

TRYGGHET

Vi arbetar långsikt och hållbart. Våra produkter ska hålla för dig och även dina barnbarn.

MERVÄRDE

Mervärde är inte bara kronor och ören. Utan det är också ökad livskvalitet.

TRIVSEL

Vi skapar en ny dimension i ditt hem där du kan kliva ut, umgås och trivas.

LIVSRUM

Vi bygger inte bara balkonger som ökar värde på din fastighet. Vi skapar livsrum för dig och dina nära.

Intresserad av våra balkong-lösningar?

Du är varmt välkommen att kontakta oss här för en gratis offertförfrågan om ert balkongprojekt. Vi har många projekt i bland annat Malmö, Göteborg och Stockholm. Vårt team svarar er inom kort!

ENKELT MED BALKONGBYGGE!

Två personer skakar hand över en fikastund

VI KOMMER PÅ BESÖK

Vi kommer på besök hos dig och undersöker förutsättningar för ett balkongprojekt. Sedan lämnar vi ett anbud på en totalentreprenad. Vid ert beslut upprättas ett kontrakt/order.

Hand som skissar ritningar med svart penna.

ANSÖKAN OM BYGGLOV

Nu ska bygglov för att bygga balkong sökas om det inte redan finns. Antingen ombesörjer ni det själva, eller så utarbetar och söker vi det åt er. Vi kommer till er igen för detaljerade mätningar, genomgång av eventuella tillval samt upprättande av diverse dokument.

Linjal och hand mot en ritning

PROJEKTERING BÖRJAR

När vi mätt detaljerat på er fastighet tar vi hem information till vårt kontor i Gusum och dimensionerar och beräknar balkongerna på just er fastighet. Allt i enlighet med gällande bygglov och förutsättningarna för er fastighet. När vi ritat klart skickar vi en granskningshandling till er för att gå igenom tillsammans med er. När denna granskningshandlingen är godkänd, stämplas den om till bygghandling och vi kan skicka ut ritningarna i vår fabrik.

Slipning

PRODUKTION BÖRJAR

Vi köper in material till balkongen i enlighet med de konstruktionshandlingar som är upprättade i ert projekt. Och vi startar tillverkningen i vår fabrik i Gusum. När vi tillverkat enligt bygghandling, skickas detta till ev underleverantörer för rostskyddsbehandlingar och ytbehandlingar.

Konstruktion av balkong

BALKONGBYGGET BÖRJAR

Etablering av bygg- arbetsplats – ställningar, utrustning samt eventuella förberedande el- och vvs-arbeten. Byggnation av balkonger, dörrar m.m.

Kvinna står vänd mot solen på sin balkong. Man ser henne bakifrån

SLUTBESIKTNING OCH UPPFÖLJNING

Avetablering av byggarbetsplats. Slutbesiktning, uppföljning och ni tar er första fika på era nya balkonger.

FRÅGOR & SVAR

Hur gör man i en förening om vissa vill bygga balkonger och andra inte?

Föreningen måste rösta för balkongbyggnation på en stämma med kvalificerad majoritet. Även om enskild medlem inte vill bygga måste det vara majoritet att andra får bygga balkong. I samband med stämman ställer vi gärna upp och håller ett informationsmöte där vi berättar mer om hur projektet brukar se ut samt alla de fördelar som en balkong genererar för den enskilde medlemmen

Kan ni hjälpa oss att söka bygglov för att bygga balkonger på vår fastighet?

Ja, det kan vi göra. Det första steget är att ett uppdragsavtal ska tecknas mellan RK och BRF och när det är undertecknat påbörjas bygglovshandlingarna.
Därefter hjälper våra arkitekter till att utforma bygglovsansökan utifrån fastighetens förutsättningar, statsbyggnadskontorets regelverk och föreningens egna önskemål.

Hur lång tid tar det att bygga balkonger?

Alla projekt och objekt är unika. Så det beror helt på vart och hur många balkonger som ni väljer att bygga. Men en specificerad tidplan tas fram i samband med ordern är upprättad.

Vem äger balkongen när den är monterad?

Balkongen bekostas av oftast av bostadsrättsinnehavaren men balkongen hamnar i föreningens ägo. Värdestegringen på lägenheten tillfaller lägenhetsinnehavaren.

Brukar det tillkomma extra kostnader under projektet?

Det är vanligast att varje medlem sätter in pengar på ett konto som föreningen hanterar och brukligt är att man sätter in ca 10% mer på vad sin respektive balkong kostar, det här för att Brf inte ska behöva äska pengar av den enskilde medlemmen under entreprenadtiden.
Efter som det kommer skilja sig åt gällande tillvalen kommer varje medlem att få en specificerad sammanställning gällande tillval som beställs för varje enskild lägenhet som har med balkonbyggnationen att göra efter uppmätning och efter entreprenaden kommer BRF att betala tillbaka pengar som inte utnyttjas

Vem är ansvarig för underhållet av en fastighets balkonger?

Då balkongen efter byggnationen är klar tillfaller i BRF:n ägo. Är BRF:n ansvarig för balkongens underhåll.

Påverkas avgifterna i bostadsrättsföreningen nu när man byggt balkonger?

Styrelsen i BRF:n behöver se över om och hur det påverkar avgifterna. En eventuell höjning gäller endast de som skaffar balkong och rör sig ca 50-70 kronor för ökade kostnader av underhåll.

Vad händer vid byggfel? Vem är ansvarig?

RK Teknik är ansvarig. 2 år efter färdigställande kan ni välja att besiktiga om balkongerna. RK Teknik lämnar 5 års garanti på vissa delar av balkongerna. Upptäcks däremot byggfel gäller det mycket längre än så. Föreningen utser en kontrollansvarig som följer arbetet och ser till att RK Teknik lever upp till sitt åtagande.

Formulär:

  • Max filstorlek: 200 MB.

KONTAKTA OSS!

Post/Faktura: Box 7, 615 02 Gusum
Besöksadress: Dalängsvägen 1, 615 71 Gusum
Telefon: +46 0123-210 20
Email: info(a)rkteknik.se

Kundförfrågan Östra Sverige:
Jörgen Filipsson
Telefon: +46 76-114 06 10
E-Post: jorgen@rkteknik.se

Kundförfrågan Väst Sverige:
Per Aldén
Telefon: +46 70-279 70 22
E-Post: per@rkteknik.se

Kundförfrågan Södra Sverige:
Tim Johansson
Telefon: +46 76-147 79 26
E-Post: tim.johansson@rkteknik.se

Kundförfrågan Norra Sverige:
Tim Johansson
Telefon: +46 76-147 79 26
E-Post: tim.johansson@rkteknik.se